Projekt “Jednake mogućnosti za žene i djevojke s oštećenjem vida”

Projekt “Jednake mogućnosti za žene i djevojke s oštećenjem vida”

slijepi_su_oni_s_predrasudama2U Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, 31. listopada 2011. predstavljen je TV spot “Slijepi su oni s predrasudama”, a usto i rezultati projekta “Jednake mogućnosti za žene i djevojke s oštećenjem vida”.

Na predstavljanju projekta govorili su voditeljica projekta Sanja Cesar (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, CESI), sudionice projekta Martina Belić, studentica Pravnog fakulteta koja glumi u TV spotu koji se prikazuje na svim nacionalnim TV postajama, Vesna Babić, članica Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i režiser TV spota Saša Ban. Voditeljica i sudionici projekta predstavili su projekt, njegov cilj, metode provedbe i rezultate te prenijeli vlastite dojmove o radu na projektu. Vojin Perić istaknuo je da je cilj projekta pomoći javnosti da se oslobodi predrasuda prema slijepim ženskim osobama.

Projekt “Jednake mogućnosti za žene i djevojke s oštećenjem vida” provodi CESI uz financijsku potporu Europske unije kroz program Europski instrument za demokraciju i ljudska prava. Cilj projekta je poticati osnaživanje i uključivanje žena s oštećenjem vida u društvene procese te općenito podići javnu svijest o tome. To se ostvaruje kroz razvijanje liderskih vještina i senzibilizaciju žena s oštećenjem vida za rodna pitanja te kroz promjenu društvenih stavova i predrasuda uz zalaganje za jednake mogućnosti za žene s oštećenjem vida. U okviru ovog projekta CESI u Zagrebu provodi radionice za mlade s oštećenjem vida, što je nastavak aktivnosti na osnaživanju mladih i edukacije o kvalitetnim vezama, seksualnosti te prevenciji nasilja u vezama u sklopu programa “Senzibilizacija za pitanja roda i spola”. (Foto: www.cesi.hr)