Proslava 10. obljetnice udruge RODA

Proslava 10. obljetnice udruge RODA

 

rode2Udruga “RODA – Roditelji u akciji”, proslavila je desetu obljetnicu svoga rada velikom svečanošću koja je održana u Novinarskom domu u Zagrebu 30. studenoga 2011., uz nazočnost brojnih istaknutih stručnjaka i aktivista u području zaštite i promicanja roditeljstva i skrbi o djeci. Tom prilikom dodijeljene su i nagrade  organizacijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim zalaganjem u područjima brige za djecu, roditelje i obitelji. Nagrade su dodijeljene za područja: trudnoća i porod, roditeljstvo, sigurnost djece u prometu i dojenje.

Na svečanosti su dodijeljene i nagrade “Rodino pero” za novinare koji su podržali njihov rad, nagrada “Rodin celebrity” za javne osobe koje ih podupiru, ali i antinagrada “Rodin mućak”. Više o proslavi na stranici udruge RODA.

Udruga “RODA – Roditelji u akciji”  svojim je djelovanjem postala prepoznatljiva u javnosti u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, edukaciji i savjetovanju o dojenju, edukaciji i podršci roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu te zagovaranju prava djeteta i roditelja za vrijeme bolničkog liječenja djeteta. Djeluju kroz informiranje i educiranje ciljanih skupina društva, podizanje javne svijest, ali nastoje utjecati i na strukture vlasti i ishoditi promjene sustava kako bi ostvarili svoje ciljeve – pravo na dostojanstveno roditeljstvo i djetinjstvo.

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu proslavi je nazočila Maja Flego. (Foto: www.roda.hr)