Proslava 20. rođendana SOS Dječjeg sela Hrvatska

Proslava 20. rođendana SOS Dječjeg sela Hrvatska

SOS_Djecje_selo_1SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo je 6. svibnja 2012. u Dječjem selu Lekenik 20 godina postojanja. Na proslavi su se okupila sva djeca koja trenutačno žive u SOS Dječjem selu Lekenik, SOS Dječjem selu Ladimirevci te SOS Zajednicama mladih u Zagrebu, Velikoj Gorici i Osijeku, ali i djeca i mladi koji su izašli iz SOS sustava skrbi.

Tom prigodom za djecu su organizirane brojne kreativne radionice, koje su vodile poznate osobe iz svijeta glazbe, glume, plesa, likovne umjetnosti i sporta.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska utemeljena je 25. veljače 1992. godine, od kada vodi brigu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U povodu 20. rođendana, SOS selo posjetio je i Helmut Kutin, predsjednik SOS Kinderdorf Internationala. U ovoj prigodi SOS mame dobile su na dar zlatno prstenje, kao priznanje za rad, skrb i ljubav koju pružaju djeci.

Skup je pozdravio predsjednik organizacije SOS Kinderdorf International Helmut Kutin te predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić. Priča o dvadeset godina SOS Dječjeg sela Hrvatska, što se obilježava ove godine, priča je o djeci i njihovu odrastanju i priča o želji da svijet bude bolje mjesto – istaknula je u toj prigodi M. Katavić. Cjelodnevni program održan je u čast svoj SOS djeci, SOS mamama i SOS obiteljima koje su na bilo koji način povezane s radom Udruge. Rođendanskom slavlju pridružila se i supruga Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Tatjana Josipović.

Obilježavanju ove važne obljetnice nazočile su i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina savjetnica Ana Babić.