Razgovor s ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem

Razgovor s ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem

dijete_i_doktorPravobraniteljica za djecu Mila Jelavić susrela se 1. rujna 2010. s ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem, na vlastiti zahtjev. Pravobraniteljica je predložila da se takvi sastanci  održavaju periodično, više puta tijekom godine, radi razmjene informacija o stanju u području zdravstvene i socijalne zaštite djece te radi potpunijeg ostvarivanja njihovih prava i interesa.

Na sastanku je pravobraniteljica izvijestila ministra o teškoćama u ostvarivanju brige o mentalnom zdravlju djece te o nezadovoljavajućim uvjetima u kojima su smještena djeca koja zbog psihičkih problema trebaju intenzivni tretman ili duži boravak u bolnici. Također je bilo riječi o radu centara za socijalnu skrb te o inicijativama pravobraniteljice za izmjenu nekih zakona čija je provedba u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Ministar je pokazao spremnost za suradnju te redovitu razmjenu informacija. Obavijestio je pravobraniteljicu i da od rujna ove godine dužnost državnog tajnika za socijalnu skrb obavlja dr. Ante Vinko Golem.