Rijeka: Međunarodna znanstvena konferencija o zaštiti dobrobiti djece

Danijela

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 7. i 8. srpnja 2017. održana je prva međunarodna znanstvena konferencija Child maltreatment and well-being: Contemporary issues, research and practice, koju su organizirali Medicinski, Filozofski i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, zajedno s još osam inozemnih institucija, a pokrovitelj konferencije bila je pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske. Uime pravobraniteljice Ivane Milas Klarić sudionike je na početku pozdravila njezina savjetnica Danijela Žagar.

Na skupu je, putem osam tematskih sekcija i jednu poster sekciju, izloženo više od 40 prezentacija, odnosno izlaganja. Sudionici skupa došli su iz 12 zemalja svijeta, a većina prijavljenih aktivnih sudionika bila je iz inozemstva.
Pozdravljajući okupljene na početku skupa savjetnica pravobraniteljice D. Žagar naglasila je kako konferencija pokriva brojne i relevantne aspekte zaštite i dobrobiti djece te izazove za ostvarenje dječjih prava navedenih i u Strategiji Vijeća Europe za prava djeteta (2016.-2020.), što govori o njezinoj relevantnosti i za promicanje prava djece u najširem kontekstu.
Detaljnije o konferenciji pročitajte na http://cmw.uniri.hr/