Sastanak pravobranitelja s veleposlanikom SAD-a u Hrvatskoj

Sastanak pravobranitelja s veleposlanikom SAD-a u Hrvatskoj

Na poziv veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj W. Roberta Kohorsta, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je 5. listopada 2018., zajedno s predstavnicima svih pravobraniteljskih institucija, na sastanku održanom u rezidenciji Veleposlanstva SAD-a. Pozivu na sastanak odazvali su se i pučka pravobraniteljica Lora Vidović, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.

S veleposlanikom i njegovim suradnicama Jessicom Copeland i Vladimirom Đukić razgovaralo se o aktualnim aktivnostima pravobraniteljskih institucija u Republici Hrvatskoj i o mogućnostima buduće suradnje s Veleposlanstvom SAD-a.

Tom prilikom H. Pirnat Dragičević upoznala je veleposlanika Kohorsta i suradnike s aktualnim izazovima u radu Ureda pravobraniteljice za djecu te ukratko predstavila svoj program rada. Istaknula je i kako je problematika zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih redovito u fokusu rada njezinoga Ureda, što je aktualno i dodatno potencirano, s obzirom na predstojeći Tjedan zaštite mentalnoga zdravlja.