Savjetovanje “Gradovi i općine – prijatelji djece”

Savjetovanje “Gradovi i općine – prijatelji djece”

dnd

U Europskom domu u Zagrebu 17. studenoga 2008. održano je redovito godišnje savjetovanje predstavnika gradskih i općinskih koordinacijskih odbora koji na svom području vode akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”. Tom prigodom gradovi Delnice i Mali Lošinj službeno su dobili taj počasni naziv.

U Akciju koja traje od 1999. godine uključeno je ukupno 72 gradova i općina u Hrvatskoj a do danas je njih 19 ispunilo postavljene propozicije Akcije i dobilo počasni naziv. Počasne nazive predstavnicima gradova uručili su predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora. dr. Aida Salihagić-Kadić i član odbora dr. Josip Grgurić. Pridružili su im se i predstojnica Ureda Unicef-a za Hrvatsku Tanja Radočaj te državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti mr. Stjepan Adanić.

Na Savjetovanju je dodijeljeno i 12 povelja i šest pohvala za godišnju Naj –akciju koja se provodi u sklopu Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”. Riječ je o nagradama kojima se želi potaknuti lokalnu zajednicu na provođenje različitih programa u kojima djeca i odrasli izgrađuju odnose suradnje, međusobnog uvažavanja, tolerancije i humanitarnog rada, kao i pozitivan odnos prema prirodnom i društvenom okružju.

Na proglašenju nagrađenih i dodjeli počasnog i obvezujućeg naziva Grad prijatelj djece bila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.