Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Velika goricaNa sjednici Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice, održanoj 17. listopada 2013., koju je vodila predsjednica Dječjeg vijeća Antonija Radoš, djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola “rešetala“ su pitanjima gradonačelnika Dražena Barišića i njegovog zamjenika Ervina Kolareca. Pitanja su se odnosila na uređenje gradskih prostora za djecu i ponudu programa za djecu i mlade, a na pitanja o dječjim pravima odgovarala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.

 

Svake godine u sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici se organizira sjednica s gradonačelnikom na kojoj djeca upućuju pitanja i prijedloge gradskim čelnicima. Pitanja su se odnosila na uređenje klizališta, nogostupa na prilazu školi, otvaranje igraonica za djecu koja ne idu u vrtić, dovođenje kazališnih predstava za tinejdžere na kazališnu scenu Velike Gorice i druge važne teme.

Pitanje za savjetnicu pravobraniteljice za djecu bilo je treba li svaka škola imati logopeda. Premda bi to bilo dobro, nije uvijek ostvarivo, odgovorila je savjetnica. Pravobraniteljica Mila Jelavić u svojim preporukama Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta redovito ističe da svako dijete treba imati pravo na pomoć stručnih suradnika: pedagoga, psihologa, defektologa – među kojima i logopeda te da školama koje ih nemaju treba ponuditi pomoć mobilnoga tima takvih stručnjaka.

Više o dječjim pitanjima i odgovorima na sjednici pročitajte ovdje. (Foto: www.gorica.hr)