Skupština IPA 2016

Skupština IPA 2016

U povodu 15. godišnjice utemeljenja Hrvatske sekcije Međunarodnog policijskog udruženja IPA (International Police Association), u Opatiji je 19. studenoga 2016. održana svečana sjednica skupštine IPA Hrvatske sekcije, na kojoj je kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu sudjelovala savjetnica Danijela Žagar.

Međunarodno policijsko udruženje (International Police Association), organizacija koja djeluje u 66 zemalja svijeta, ima svog stalnog predstavnika u UN-u i registrirana je pri Vijeću Europe sa savjetodavnim statusom. IPA Hrvatska sekcija utemeljena je 2001. u Malinskoj na otoku Krku. Na ovom jubileju prisutnima su predstavljene brojne aktivnosti IPA Hrvatske sekcije u proteklih 15 godina, a s aspekta zaštite djece i mladih prepoznati su njihovi preventivno-edukativni projekti i izdanja iz domene prevencije i zaštite od nasilja i ovisnosti.

Na svečanoj sjednici sudjelovali su predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a RH, pojedinih policijskih uprava, predstavnici lokalne uprave i samouprave, poslovni partneri i drugi, te IPA sekcije iz susjednih država.