Srednjoškolci predstavili svoje filmove u Karlovcu

Srednjoškolci predstavili svoje filmove u Karlovcu

U Karlovcu su od 6. do 10. rujna 2016. održani 21. Filmska revija mladeži, u kojoj se svojim radovima natječu hrvatski srednjoškolci, te 9. Four River Film Festival, na kojem se ogledaju mladi filmski autori u dobi od 14 do 20 godina iz cijeloga svijeta. Uz festivalske projekcije održana su i brojna popratna zabavna i edukativna događanja te radionice i predavanja na kojima su istaknuti filmski stručnjaci iz Europe i SAD-a prenosili svoja znanja i iskustva mladima.

Priređivači revije i festivala su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac. Prikazan je veliki broj izvrsnih kratkih animiranih, igranih, dokumentarnih te filmova slobodnog stila te je međunarodni stručni ocjenjivački sud, koji su činili Anna Eriksson, Marc Price i Joe Stephenson imao težak zadatak. Ništa lakši zadatak nisu imali ni članovi “Malog žirija”, koji je činilo 19 mladih filmskih autora iz Hrvatske, Velike Britanije, Makedonije, Slovenije, Srbije i SAD-a. Među članovima žirija mladih bio je i Domagoj Topić, član Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, koji je ujedno i uspješan autor filmova. Upravo je Domagoj, kao ‘glasnogovornik’, proglasio odluku “Malog žirija” o dobitnicima nagrada.

Svečanost dodjele nagrada i zatvaranje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala pratila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.

Više o ovoj reviji, festivalu i nagrađenima pročitajte ovdje.