Stručni skup o prevenciji radikalizacije mladih

Stručni skup o prevenciji radikalizacije mladih

Udruga Pragma organizirala je 23. ožujka 2017. stručni skup pod naslovom “Komunikacijski alati i prevencija radikalizacije”, kojim je ujedno obilježila Europski dan sjećanja na žrtve terorizma. Organizatori su pozvali na kreiranje učinkovitih komunikacijskih alata za sprečavanje ekstremnog radikalnog i nasilnog djelovanja.

Uvodničari na skupu bili su Jelena Adamlje iz Udruge Pragma, koja je održala izlaganje “Rad s adolescentima i kriza identiteta”, zatim dr- Danijel Labaš s Hrvatskih studija čije je izlaganje bilo naslovljeno “(Učinkoviti) Komunikacijski alati u sprečavanju/prevenciji radikalizacije” te Sergej Erdelja, suvoditelj RAN skupine za socijalnu skrb i zdravstvo, koji je predstavio poruke Mreže RAN za podizanje svjesnosti o radikalizaciji.

RAN (Radicalisation Awareness Network) je Mreža za podizanje svjesnosti o radikalizaciji, koju je Europska komisija osnovala 2011. godine, s ciljem prevencije radikalizma i nasilnog ekstremizma te osiguravanja međunarodne razmjene ideja, iskustava i najboljih praksa u suočavanju s terorizmom i nasilnim ekstremizmom.

Skup je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.