Stručni skup za učitelje razredne nastave održan u Osijeku

Stručni skup za učitelje razredne nastave održan u Osijeku

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), u Osijeku je 28. kolovoza 2020.  održan stručni skup o različitim vidovima nastave za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja razredne nastave s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

Na poziv AZOO-a, savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović na skupu je održala uvodno izlaganje “Dječja prava i koronavirus” u kojem se osvrnula na međunarodna stajališta i preporuke međunarodnih tijela o ostvarivanju prava djece u uvjetima pandemije. Također je predstavila brojne aktivnosti koje je Ured pravobraniteljice za djecu ostvario od početka pandemije do danas. Pri tome se posebno osvrnula na preporuke, komentare i stajališta koje je pravobraniteljica uputila nadležnim tijelima i javnosti vezano za ostvarivanje obrazovnih prava djece za vrijeme pandemije.

Sudionici skupa su nakon izlaganja postavili savjetnici niz pitanja koja se odnose na optimalnu zaštitu dječjih prava u vrijeme kada je, zbog epidemioloških i zdravstvenih razloga, bilo nužno smanjiti opseg ostvarivanja pojedinih dječjih prava.