Stručni skup o radu s učenicima s problemima u ponašanju

Stručni skup o radu s učenicima s problemima u ponašanju

DelinkvencijaU organizaciji osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, 18. listopada 2012. u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici održan je stručni skup za učitelje i stručne suradnike Virovitičko-podravske županije. Tema skupa bila je uloga učitelja i stručnih suradnika u radu s učenicima s problemima u ponašanju. Među predavačima je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

Predavanja o ovoj temi održali su prof.dr.sc. Marina Ajduković iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, koja je govorila o radu s roditeljima i njihovoj spremnosti na promjenu, zatim doc.dr.sc. Silvija Ručević sa Studija psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku, koja je djelatnike škola upoznala s teorijskim okvirom i pojmom problema u ponašanju djece, njihovim oblicima i poželjnim intervencijama, a doc.dr.sc. Daniela Šincek, s istog studija, govorila je o utjecaju obiteljske dinamike na pojavnost problema u ponašanju djece.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović tom je prilikom održala predavanje o zaštiti prava i interesa djece s problemima u ponašanju iz perspektive Ureda pravobraniteljice za djecu. Djelatnici škola aktivno su sudjelovali u radu stručnog skupa postavljajući pitanja i dijeleći svoja iskustva u radu s djecom s problemima u ponašanju.