Suradnja s organizacijom udomitelja iz Finske

Suradnja s organizacijom udomitelja iz Finske

FinciNa inicijativu Minne Björkman, predstavnice grupe finskih udomitelja i osnivača obiteljskih domova koji vode brigu o djeci bez roditeljske skrbi u Finskoj, u Uredu pravobraniteljice za djecu u Splitu 12. travnja 2013. održan je sastanak s predstavnicima udomitelja i institucija uključenih u skrb za djecu na području Splitsko-dalmatinske regije.

 

Cilj dolaska M. Björkman u Split je uspostaviti početne kontakte s lokalnim institucijama i udrugama te dogovoriti moguću buduću  suradnju radi razmjene informacija i iskustava u skrbi za djecu. Stoga je na njezin poticaj, a uz pomoć i koordinaciju Ureda pravobraniteljice za djecu, sazvan sastanak u prostorijama splitskog regionalnog ureda pravobraniteljice.

Na sastanku su sudjelovali Katija Đale, kao predstavnica tima za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Split, ravnateljica Doma za djecu “Maestral” Edita Maretić,  predstavnik Doma za odgoj Split Miljenko Grabar te Ivan Gotovac i Nikolina Gotovac, kao predstavnici Udruge udomitelja i posvojitelja Splitsko-dalmatinske županije Lanterna te savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.  Ovom je prilikom M. Björkman najavila dolazak u Split tridesetak finskih udomitelja u rujnu 2013., koji bi se tom prilikom sastali sa svojim splitskim kolegama te su na sastanku dogovoreni detalji daljnje suradnje.