Suradnja s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku

Suradnja s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku

unicef-9-2014Predstojnica UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić, zajedno sa svojim suradnicama, sastala se 2. rujna 2014. s pravobraniteljicom doc. dr. sc. Ivanom Milas Klarić kako bi ju izvijestila o aktivnostima UNICEF-a za djecu u područjima stradalim od poplave u Slavoniji.

 

Tom prilikom bilo je riječi o potrebi da se u Hrvatskoj razviju učinkovitiji sustavi zaštite i potpore djeci u slučajevima prirodnih katastrofa, što su situacije u kojima se potrebe djece često stavljaju u drugi plan. Tema razgovora bile su i planirane aktivnosti obilježavanja 25. obljetnice Konvencije UN-a o pravima djeteta, koja se navršava 20. studenoga ove godine. Budući da Republika Hrvatska uskoro pred UN-ovim Odborom za prava djeteta brani svoje periodično izvješće  o stanju prava djece u Hrvatskoj, bilo je riječi i o tome, kao i o očekivanim preporukama koje će Odbor UN-a uputiti Hrvatskoj u drugoj polovici rujna.

Bila je to i prilika za uzajamno informiranje o planiranim aktivnostima u vezi sa zaštitom prava djece s teškoćama u razvoju, zaštitom učenika tijekom obavljanja obvezne stručne prakse i drugim područjima djelovanja.

Na sastanku su bile i zamjenice pravobraniteljice mr. sc. Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo i savjetnica Maja Flego te predstavnice UNICEF-a Đurđica Ivković, Gorana Dojčinović i Asja Čengić.