Susret s predstavnicima dječjih domova Primorsko-goranske županije

Susret s predstavnicima dječjih domova Primorsko-goranske županije

SastanakRijekaU riječkom je uredu pravobraniteljice za djecu, na inicijativu pravobraniteljice, 10. travnja 2014. održan sastanak s predstavnicima domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i Udruge udomitelja na području Primorsko-goranske županije.

 

Na sastanku su bili predstavnici Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe “Izvor” u Selcu Nikica Sečen i Hana Rižovski Delogu, predstavnica Dječjeg doma “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu Suzana Mravinac, predstavnici Doma za djecu “Braća Mažuranići” u Novom Vinodolskom Boris Pilepić i Kristina Manestar te predstavnice Udruge udomitelja djece Primorsko-goranske županije “DAMDOM” Rijeka Claudia Juranić Klarić i Margita Pleše. Ured pravobraniteljice u toj su prilici predstavljale pravobraniteljica Ivana Milas Klarić i njezine savjetnice Lidija Petrović i Danijela Žagar.

Sastanak je održan s ciljem poticanja i ostvarivanja što bolje suradnje i unapređivanja prava djece koja su smještena u institucijama, a naročito radi poticanja alternativnih oblika skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Primorsko-goranske županije.