Susret s predstavnicima Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj

Susret s predstavnicima Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj

francuzi.p7060619Ured pravobraniteljice za djecu posjetili su 6. srpnja 2009. predstavnici Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj, francuski sudac iz regionalne organizacije za borbu protiv organiziranog kriminala u Jugoistočnoj Europi Fhilippe Dorcet i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost Denis Dobo-Schoenenberg, te su se susreli sa zamjenicom pravobraniteljice za djecu mr. sc. Majom Gabelica-Šupljika i savjetnicom pravobraniteljice Tanjom Opačak.

Povod susreta  bio je postizanje dogovora o sudjelovanju i suradnji vezano za predstojeću regionalnu konferenciju koja bi se, u organizaciji francuskog veleposlanstva, trebala održati početkom studenoga ove godine u Zagrebu, u povodu obilježavanja 20 godina Konvencije o pravima djeteta.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućim načinima i područjima buduće suradnje Ureda pravobraniteljice za djecu i francuskih organizacija koje se bave pravima djece, prije svega u smislu pojačane bilateralne suradnje s francuskim uredom pravobranitelja za djecu (La Défenseure des enfants) a u čijoj bi realizaciji sudjelovalo i Veleposlanstvo Francuske u Republici Hrvatskoj.