Susret s učenicima Osnovne škole Skradin

Susret s učenicima Osnovne škole Skradin

OS Skradin 001U skladu s planom obilazaka odgojno-obrazovnih institucija na područjima posebne državne skrbi, pravobraniteljica Mila Jelavić i savjetnica Branka Reić Kukoč posjetile su 3. svibnja 2013. Osnovnu školu Skradin. Tom prilikom u atriju škole okupili su se svi učenici kako bi upoznali dječju pravobraniteljicu, a ona im je govorila o dječjim pravima iz Konvencije o pravima djeteta te predstavila svoj Ured i Mrežu mladih savjetnika, u kojoj su kao njezini pomagači angažirana sama djeca.

 

Pravobraniteljicu je tom prilikom pozdravio predsjednik Vijeća učenika. U razgovoru s ravnateljicom škole Dianom Gaši pravobraniteljica i njezina savjetnica upoznale su se s organizacijom odgojno-obrazovnog rada škole i ostalim školskim aktivnostima. Ravnateljica škole gđa upoznala je pravobraniteljicu i njenu savjetnicu sa organizacijom odgojno—obrazovnog rada Osnovne škole Skradin, a pravobraniteljica je imala priliku razgovarati i sa zaposlenicima škole.

Osnovnu  školu Skradin pohađa 196 učenika, a u njoj je zaposleno 40 osoba, od kojih je 30 nastavno, a 10 administrativno-tehničko osoblje. Od stručnih suradnika u školi su zaposleni knjižničar i pedagog. Uz matičnu školu, škola Skradin ima i tri područne škole Dubravice, Rupe i Piramatovci. Ukupno s područnim školama u školi je ustrojeno 14 razrednih odjela – devet u matičnoj školi i pet u područnima. U područnim školama organizirani su kombinirani razredni odjeli. Broj učenika u razrednim odjelima je vrlo različit ovisno o razredu – od devet do 30 učenika, a, primjerice, područna škola u Piramatovcima ima samo dva učenika. U školi aktivno djeluje školska zadruga “Zeleni orah”.