Susret s voditeljem Radne skupine za Cjelovitu kurikularnu refomu

Susret s voditeljem Radne skupine za Cjelovitu kurikularnu refomu

B.Jokic I.Milas Klaric mPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sastala se 29. ožujka 2016. u svome Uredu s voditeljem Radne skupine za Cjelovitu kurikularnu reformu dr. sc. Borisom Jokićem. On ju je informirao o radu ekspertne radne skupine i aktualnostima u vezi s pokrenutom stručnom raspravom o kurikularnim dokumentima, koja će trajati do 1. svibnja. Nakon stručne započet će javna rasprava, namijenjena najširoj javnosti, koja će se odvijati u obliku e-savjetovanja.

Istaknuo je kako je u rad na kurikularnoj reformi uključeno više od 430 stručnjaka, organiziranih u stručne radne skupine prema područjima, koji su uložili svoje znanje i golemi entuzijazam u izradu ključnih kurikularnih dokumenata za područja ranog i predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. U svim tim skupinama većinu čine učitelji, nastavnici, odgojitelji, stručni suradnici i ravnatelji iz odgojno-obrazovnih ustanova, a uključeni su i metodičari i predmetni stručnjaci s visokoškolskih i znanstvenih institucija.
Sve informacije u vezi s Cjelovitom kurikularnom reformom dostupne su na stranici www.kurikulum.hr, a na stranici http://www.kurikulum.hr/strucna-javna-rasprava objavljene su upute za stručnu raspravu i javno savjetovanje.
Na sastanku su uz pravobraniteljicu bile i njezine zamjenice Ester Radmilo i Maja Gabelica Šupljika.