Susret učenika OŠ Manuš s predstavnicima MMS-a u Splitu

Susret učenika OŠ Manuš s predstavnicima MMS-a u Splitu

Splitski ured pravobraniteljice za djecu 5. listopada 2016. posjetili su učenici Osnovne škole Manuš iz Splita koji sudjeluju u europskom projektu “Mi djeca EU kažemo”, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita Karla Leontić te Učeničko vijeće OŠ Lučac iz Splita sa svojim voditeljima. Bila je to prigoda da, u Dječjem tjednu, članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu Tina Družić, Marko Mandarić i Julija Mihovilović vršnjacima predstave svoju Strategiju protiv vršnjačkog nasilja “Stop tišini koja boli”, kao i svoje aktivnosti i iskustva u radu Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu ili MMS-a.

Njihovi vršnjaci postavili su Tini, Juliji i Marku brojna pitanja, a posebno ih je zanimalo kako i oni sami mogu postati članovi Mreže mladih savjetnika. Uz informacije o načinu prijave i izbora u MMS, Tina, Julija i Marko poručili su svojim vršnjacima da se bore za svoja prava te da budu aktivni u borbi protiv nasilja, posebno onog psihičkog koje je teško uočiti.


Savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić podsjetila je djecu na sadržaj Konvenciju o pravima djeteta te ih upoznala s djelokrugom i ovlastima pravobraniteljice za djecu, kao i djelovanjem njezinoga središnjeg ureda u Zagrebu te regionalnih ureda u Splitu, Osijeku i Rijeci.