Svečanost u povodu splitskog projekta “Svi zajedno”

Svečanost u povodu splitskog projekta “Svi zajedno”

SplitCentar za socijalnu skrb u Splitu, uz Međunarodni dan dječjih prava 20. studenoga, obilježio je i četvrtu godinu provođenja projekta “Svi zajedno” svečanim skupom, na kojem su uručene zahvalnice suradnicima i donatorima, podržavateljima ovog projekta.

 

Oko 80 sportskih klubova, škola, udruga, kulturno-umjetničkih društva, uz Grad Split i Županiju splitsko-dalmatinsku, primili su zahvalnice za svoj doprinos uključivanju u aktivnosti slobodnog vremena djece i mladih, korisnika usluga Centra za socijalnu skrb Split.  Nazočnima je zahvalnice uručila ravnateljica Centra Tatjana Vukman.

Na svečanosti je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč, koja je pozdravila okupljene i čestitala voditeljima projekta te brojnim donatorima na uloženom trudu, angažmanu i aktivnostima kojima doprinose ostvarivanju dječjih prava. Naglasila je važnost slobodnog vremena u životu djeteta jer upravo u to vrijeme djeca aktivnosti biraju prema vlastitim željama te u njima sudjeluju dobrovoljno i motivirano.

Rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta, socijalna radnica Sanja Kuvačić. U protekle četiri godine, kroz projekt “Svi zajedno”, u sportske, glazbene i plesne aktivnosti, škole stranih jezika, radionice i slične sadržaje uključeno je više od 450 djece slabijeg imovnog stanja.