Tribina Obiteljskog centra Ličko-senjske županije

Tribina Obiteljskog centra Ličko-senjske županije

gospic_malaU Gospiću je 4. veljače 2009. održana tribina “Djeca i mladi danas – pogled u budućnost”, koju je organizirao Obiteljski centar Ličko-senjske županije. Rad obiteljskog centra predstavila je ravnateljica Suzana Svetić, a među govornicima bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.

Rad Obiteljskog centra Ličko-senjske županije predstavljen je kroz programske aktivnosti za djecu i mlade, ostvarene u 2008. i planirane za 2009. godinu. Stručni suradnici u obiteljskom centru pravnik Drago Babić i psiholog Danko Butorac predstavili su Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine te Nacionalnu kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece. Izvršni direktor Regionalnog info-centra za mlade iz Rijeke Zoran Stevanović predstavio je rad te organizacije te Nacrt prijedloga Nacionalnog programa za mlade.

Savjetnica Danijela Žagar tom je prilikom govorila o dječjim pravima te o radu i ustroju Ureda pravobraniteljice za djecu, koji se otvaranjem regionalnih ureda želi približiti djeci u svim područjima Hrvatske. Djeci iz područja Ličko-senjske županije najbliži je ured pravobraniteljice u Rijeci, koji je namijenjen i djeci iz Primorsko-goranske i Istarske županije, izvijestila je sudionike tribine među kojima su bili i djeca i mladi.

Tribinu je pratila i stručna suradnica Ana Albrecht, koja zajedno s D. Žagar radi u riječkom uredu pravobraniteljice.