Tribina “Zaštita prava i dobrobiti djeteta” u Zlatar Bistrici

Tribina “Zaštita prava i dobrobiti djeteta” u Zlatar Bistrici

U povodu Svjetskog dana socijalnog rada,  u Zlatar Bistrici je 22. ožujka 2019. održana tribina pod nazivom “Zaštita prava i dobrobiti djeteta”, u organizaciji Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica. Predavanja na tribini održale su savjetnice pravobraniteljice za djecu. Lidija Petrović predstavila je rad Ureda pravobraniteljice za djecu te je održala predavanje pod naslovom “Najbolji interes djeteta”. Savjetnica Ester Radmilo održala je izlaganje pod naslovom “Zaštita djece od nasilja – pravni okvir, dokumenti, međuinstitucionalna suradnja, prijedlozi i preporuke”.

Na tribini su prisustvovali predstavnici Krapinsko-zagorske županije, centara za socijalnu skrb, škola, ustanova socijalne skrbi, udruga te djelatnici patronažne službe s područja županije.

U uvodnom su programu sudjelovali i učenici OŠ Zlatar Bistrica sa svojim plesnim i glazbenim nastupom.

Osim sudjelovanja na tribini, održan je i radni sastanak s djelatnicima Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica koji su izvijestili savjetnice o svome radu, teškoćama s kojima se susreću u međusektorskoj suradnji, ali i u odnosu na nadležno ministarstvo.