Učenici Centra “Slava Raškaj” posjetili pravobraniteljicu

Učenici Centra “Slava Raškaj” posjetili pravobraniteljicu

s.Raskaj 1U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, učenici Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu odlučili su 7. listopada 2015. posjetiti pravobraniteljicu za djecu. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, zajedno sa svojim savjetnicama, primila je učenike u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu. Prilika je to bila za učenike da upoznaju pravobraniteljicu za djecu kao i da saznaju više o radu Ureda pravobraniteljice.
S obzirom na to da su ovaj posjet planirali sa svojim profesorima, učenici su imali pripremljena pitanja za pravobraniteljicu. Pitanja su se odnosila na obrazovanje, mogućnosti zaposlenja, dužnosti roditelja, obiteljske odnose, sadržaje koji su dostupni djeci putem televizije, Facebooka, interneta i slično, a bilo je i upita u vezi sa utjecajima alkohola i pušenja na zdravlje.
Nakon razgovora učenici su se zadržali neko vrijeme u neformalnom druženju s pravobraniteljicom. Na odlasku svi su ponijeli knjižicu s Konvencijom o pravima djeteta, Zakonom o pravobranitelju za djecu i sažetim, djeci prilagođenim prikazom ovih dokumenata, kao podsjetnik na prava svakog djeteta i zaštitnicu dječjih prava.