Učenici OŠ Jure Kaštelana posjetili pravobraniteljicu

Učenici OŠ Jure Kaštelana posjetili pravobraniteljicu

1Ured pravobraniteljice za djecu 12. prosinca posjetili su učenici 2. c razreda Osnovne škole Jure Kaštelana iz Zagreba. Pravobraniteljica Mila Jelavić zahvalila im je na tome što su svojim likovnim radovima pomogli da Ured ove godine otisne posebno lijepe novogodišnje čestitke. Na jednoj od njih je rad Darija Rajkovića iz njihovog razreda.

2

 

Svi su čestitali Dariju na njegovom doista lijepom crtežu te su ga i veliki i mali pozdravili i bodrili glasnim pljeskom. Ponosni Dario je, u ime svih svojih prijatelja, pravobraniteljici zaželio vesele blagdane i predao joj dar koji su izradila djeca i učiteljice.

 

3Za tu priliku savjetnica Tanja Opačak prikazala im je kratku prezentaciju o dječjim pravima, konvenciji o pravima djeteta i pravobraniteljstvu za djecu Djeca su imala jako puno pitanja za Milu Jelavić, a željela su joj ponešto ispričati i o sebi pa je vrijeme proletjelo u trenu. Također su znatiželjno razgledala cijeli prostor Ureda i razgovarala s njegovim djelatnicima.

 

 

 

Svi crteži veselih snjegovića, koje su narisali učenici 2.c sada ukrašavaju hodnike Ureda pravobraniteljice za djecu, gdje će ostati tijekom svih blagdanskih dana.

45