Uručene nagrade za učeničke radove u projektu “Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!”

U atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, 16. studenoga 2017. održana je priredba “Oboji svijet” na kojoj su uručene nagrade najuspješnijim učeničkim radovima koji promiču toleranciju. Na priredbi se okupilo više od 120 učenika i njihovih roditelja, mentora i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske. Projektom “Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!” Forum za slobodu odgoja osmu godinu za redom promiče toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Na priredbi su nagrađeni učenici koji su u svojim radovima opisali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba te pokazali kako se može širiti tolerancija u školi i lokalnoj zajednici. Nagrađeni su u kategorijama Oboji svijet riječju za literarne radove, Oboji svijet slikom za stripove, plakate i fotografije, u kategoriji  Oboji svijet inovacija nagrađene su društvene igre koje su osmislili učenici, u kategoriji Oboji svijet djelom nagrađeni su video radovi, a u kategoriji Oboji svijet glazbom nagradu je dobio učenički glazbeni autorski rad. U kategoriji Oboji svijet projekt nagrađeni su projekti povezivanja škole i lokalne zajednice, u kategoriji Oboji svijet – društveno angažirani radovi nagrađeni su radovi učenika koji su progovorili o važnim društvenim temama, a u kategoriji Oboji svijet globalni ciljevi nagrađeni su učenici koji su povezivali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba s globalnim ciljevima održivoga razvoja. S obzirom na povećan interes hrvatskih učenika i mentora iz škola u inozemstvu, i u toj je kategoriji dodijeljena nagrada za napore uložene u širenje svjesnosti o toleranciji među hrvatskim učenicima u inozemstvu.

Na priredbi je postavljena izložba na kojoj su bili predstavljeni i ostali učenički radovi poslani na natječaj. Na priredbi je prisustvovala savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović.