Zabok ugostio gradove-prijatelje djece

Zabok ugostio gradove-prijatelje djece

ZabokOsmi po redu Susret gradova i općina prijatelja djece održan je 26. rujna 2014. u Zaboku, gdje se okupilo više od 250 sudionika, djece i odraslih iz cijele Hrvatske. Organizator susreta bio je Grad Zabok zajedno s Koordinacijskim odborom Akcije “Grad Zabok – prijatelj djece” i Društvom Naša djeca Zabok. Među brojnim uzvanicima bila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić te podpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koje su pozdravile ovaj važan skup djece i odraslih.

 

Program je protekao u posebno svečanom ozračju jer se ove godine obilježava 15 godina Akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” i 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta. Tema ovogodišnje manifestacije bila je volontiranje u akciji Gradovi i općine prijatelji djece, uz primjere dobre prakse, koje je ponudio sam domaćin susreta. Posebno za ovu prigodu snimljen je film o volonterskim akcijama i aktivnostima koje se provode u Društvu Naša djeca Zabok i u koje se uključuje veliki broj mladih.

Svečanom otvaranju Susreta prisustvovali su mnogi uvaženi gosti koji su pozdravili prisutne i obratili se s nekoliko riječi. U ime domaćina skup su pozdravile dječja gradonačelnica Ema Smolić, zatim predsjednica DND-a Zabok i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije “Grad Zabok prijatelj djece” Sonja Borovčak te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. Sudionicima su se obratili i gosti među kojima su bili i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, savjetnica za društvene djelatnosti predsjednika Republike Hrvatske Zrinka Vrabec Mojzeš. Putem videoporuke, sudionike 8. Susreta u Zaboku pozdravio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je bio i pokrovitelj cijele manifestacije.

Nakon svečanog otvaranja organizirani su programi i radionice za djecu i odrasle.

Više o 8. susretu gradova i općina prijatelja djece pročitajte ovdje.