Zagreb: Međunarodna konferencija o alternativnom pristupu zaštiti djece u sukobu sa zakonom

Zagreb: Međunarodna konferencija o alternativnom pristupu zaštiti djece u sukobu sa zakonom

Na poziv Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je 10. prosinca 2018. na Drugoj međunarodnoj konferenciji o Stop programu, održanoj u Zagrebu, pod nazivom “Prava djece i mladih u kaznenom postupku i izazovi u primjeni alternativnog pristupa/mjera diverzije”.

Na konferenciji su sudjelovali brojni strani i domaći stručnjaci koji su razmijenili iskustva i perspektive na području maloljetničkog prava, a naročito vezano za primjenu alternativnih mjera postupanja, što dovodi do zaštite zajednice, kao i do prevencije kriminaliteta mladih.

Na konferenciji su kao izlagači sudjelovali predsjednik Nacionalne Udruge sudaca za mladež i obiteljskih sudaca SAD-a Antony Capizzi, predstavnica UN-ovog odbora za prava djece Renate Winter, predstavnica Europske komisije Ingrid Breit, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba Gordana Buljan Flander, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te brojni drugi stručnjaci.