Završen projekt “Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće”

Završen projekt “Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće”

vrtic muska tetaU Zagrebu je 19. veljače 2015. održana završna konferencija IPA projekta „Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće u Hrvatskoj“, koji je provodila Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) od kolovoza 2013. do veljače 2015. godine. U provedbi su sudjelovali dječji vrtići “Vrbik” iz Zagreba i “Grigor Vitez” iz Splita te Udruga odgajatelja “Krijesnice” iz Čakovca. Cilj je projekta bio pridonijeti sustavnim promjena u vrtićima prilikom uključivanja djece s teškoćama u razvoju.

Provedba projekta omogućila je osmišljavanje i implementaciju edukacijskih modula za odgojitelje i inkluzijske pomagače, a tiskan je i priručnik  “Razvoj inkluzivne prakse u dječjim vrtićima: Podrška uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće u Hrvatskoj”.

Na završnoj konferenciji projekta sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj. Više podataka o projektu možete pronaći na poveznici http://hurid.hr/podrska-ukljucivanju-djece-s-teskocama-u-razvoju-u-redovne-vrtice-u-hrvatskoj/