Završena Nacionalna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja

Završena Nacionalna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja
rukaPravobraniteljica Mila Jelavić sudjelovala je u svečanosti u povodu završetka Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece u Republici Hrvatskoj, održanoj u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 16. prosinca 2009. Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić izvijestio je o svim aktivnostima koje su provedene u protekloj godini u sklopu kampanje.

Izrazio je nadu da su te aktivnosti rezultirale pozitivnim pomakom u praksi i pridonijele smanjenju tjelesnog kažnjavanja djece i promicanju pozitivnog, to jest odgovornog roditeljstva. Istaknuo je i veliki doprinos obiteljskih centara u provođenju kampanje.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijelilo je i tri nagrade za radio emisije i članak na portalu kojim se promiču pozitivne vrijednosti te ukazivanje na štetnost tjelesnog kažnjavanja djece. Prvonagrađena u kategoriji najboljeg autora radijske emisije je Renata Potočnik, a drugonagrađena Gordana Biondić-Martić. Nagradu u kategoriji najbolje internetske reportaže primile su Vesna Srnić i Dora Klindžić.