Završna konferencija projekta EWAchange “Odrastanje u (post)pandemijskom vremenu – iskustva iz Hrvatske”

Završna konferencija projekta EWAchange “Odrastanje u (post)pandemijskom vremenu – iskustva iz Hrvatske”

U Novinarskom domu u Zagrebu 14. veljače 2023. pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Davorka Osmak Franjić prisustvovale su završnoj konferenciji projekta EWAchange  i predstavljanju rezultata istraživanja pod nazivom “Odrastanje u (post)pandemijskom vremenu – iskustva iz Hrvatske”.

U projektu je sudjelovalo više od 40 000 učenika i 10 000 odgojno-obrazovnih radnika iz 167 škola u Hrvatskoj. Rezultate je predstavio Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, ujedno voditelj projekta. Rezultati su predstavljeni po cjelinama: (1) Škola i pandemija – tri godine poslije; (2) Jesu li klinci ok? – psihosocijalno stanje djece i mladih; (3) Hrvatska kao (ne)poželjno mjesto odrastanja i života – perspektive učenika.

Nakon predstavljanja rezultata uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali Zrinka Ristić Dedić iz Instituta za društvena istraživanja Zagreb, Suzana Hitrec iz Upravne škole Zagreb, Irena Ihas Jurić iz II. gimnazija, Klara Bilić Meštrić iz CARNET-a i Zoran Kirinić iz Osnovne škole Glina.

Rezultate istraživanja pročitajte ovdje. (Foto: www.idi.hr)