AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja

AZOP obilježio Europski dan zaštite podataka 28. siječnja

AZOPAgencija za zaštitu podataka AZOP) svečano je obilježila Europski dan zaštite podataka 28. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. Uz ovo kazalište, u realizaciji prigodnoga programa surađivali su i Ravnateljstvo policije – Služba za prevenciju i Sveučilište Sjever iz Varaždina. Tom je prigodom, nakon svečanih obraćanja zamjenice ravnatelja AZOP-a Dubravke Dolenc i predstavnika drugih suorganizatora svečanosti, izvedena kazališna predstava pod nazivom “Tko se to šali s imenom mojim”, u izvedbi Dramskog studija Atelier iz Osijeka i režiji Ivana Kristijana Majića.

Predstava je inspirirana slučajevima koje je Agencija rješavala, a njezina je poruka da igra s osobnim podacima može biti komedija, triler, ali i drama te naposljetku -tragedija, istaknula je D. Dolenc. Ona je izvijestila i kako AZOP svake godine obilježava 28. Siječnja, poznat i kao Dan privatnosti, nizom prigodnih aktivnosti, kao što su edukacije za građane, dani otvorenih vrata, konferencije uz prigodan program kojim se javnosti nastojalo približiti problematiku zaštite privatnosti.

Svečanosti u kazalištu Komedija nazočili su brojni predstavnici ministarstava, Grada Zagreba, akademske zajednice, pravobraniteljskih institucija, među kojima i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, saborski zastupnici, djeca i mladi te brojni drugi uzvanici.
Više o ovom događanju pročitajte ovdje.