Posjet Domu mladih Rijeka

Posjet Domu mladih Rijeka

Savjetnica pravobraniteljice za djecu iz riječkog ureda Danijela Žagar posjetila je 30. kolovoza 2019. ustanovu Dom mladih Rijeka kako bi se upoznala s njezinim radom te uvjetima i sadržajima koje pruža djeci.

Dom mladih Rijeka ustanova je Grada Rijeke čija je osnovna djelatnost organizacija slobodnog vremena djece i mladih. Savjetnica pravobraniteljice za djecu razgovarala je s ravnateljem ustanove profesorom Goranom Gračaninom koji ju je izvijestio o brojnim programima u radu s učenicima tijekom cijele školske godine, kao i onima za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.

Posebna tema razgovora bili su brojni prometni programi koje Dom mladih Rijeka realizira u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Tom je prilikom savjetnica obišla i prometni poligon Doma mladih.

Cilj posjeta bio je praćenje pozitivnih primjera u lokalnoj zajednici i razmatranje mogućnosti širenja dostupnosti prometnih preventivnih programa čija je svrha pridonijeti sprečavanju i smanjenju stradavanja djece u cestovnom prometu. (Foto: facebook.com/DomMladihRi/)