Izbornik

Posjet Domu mladih Rijeka

Posjet Domu mladih Rijeka

Savjetnica pravobraniteljice za djecu iz riječkog ureda Danijela Žagar posjetila je 30. kolovoza 2019. ustanovu Dom mladih Rijeka kako bi se upoznala s njezinim radom te uvjetima i sadržajima koje pruža djeci.

Dom mladih Rijeka ustanova je Grada Rijeke čija je osnovna djelatnost organizacija slobodnog vremena djece i mladih. Savjetnica pravobraniteljice za djecu razgovarala je s ravnateljem ustanove profesorom Goranom Gračaninom koji ju je izvijestio o brojnim programima u radu s učenicima tijekom cijele školske godine, kao i onima za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.

Posebna tema razgovora bili su brojni prometni programi koje Dom mladih Rijeka realizira u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Tom je prilikom savjetnica obišla i prometni poligon Doma mladih.

Cilj posjeta bio je praćenje pozitivnih primjera u lokalnoj zajednici i razmatranje mogućnosti širenja dostupnosti prometnih preventivnih programa čija je svrha pridonijeti sprečavanju i smanjenju stradavanja djece u cestovnom prometu. (Foto: facebook.com/DomMladihRi/)