Pučka pravobraniteljica poziva na suradnju

Pučka pravobraniteljica poziva na suradnju

Pucki prav.logo

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović objavila je na svojoj web stranici Javni poziv za izbor neovisnih stručnjaka radi uključivanja u poslove Nacionalnog preventivnog mehanizma, zatim Javni poziv za podnošenje prijedloga za izbor udruga radi suradnje u obavljanju poslova Nacionalnog preventivnog mehanizma, kao i Javni poziv za predlaganje kandidata za člana Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice iz reda organizacija civilnoga društva. U prilogu donosimo sva tri javna poziva pučke pravobraniteljice.

Na stranici www.ombudsman.hr navodi se kako se pozivaju “zdravstveni radnici, stručnjaci koji se bave različitim aspektima poremećaja u ponašanju te drugi stručnjaci kao i udruge registrirane za obavljanje djelatnosti iz područja zaštite ljudskih prava, koji svojim znanjima i vještinama mogu doprinijeti jačanju zaštite osoba lišenih slobode od mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja, da podnesu prijedlog za uključivanje u obavljanje poslova Nacionalnog preventivnog mehanizma”, a prijedlozi će se primati do 17. prosinca 2015.

Na predlaganje članova Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice pozivaju se udruge civilnog društva, a više o radu tog tijela pročitajte ovdje. Prijave se primaju do 1. prosinca 2015.