Izbornik

Pučka pravobraniteljica poziva na suradnju

Pučka pravobraniteljica poziva na suradnju

Pucki prav.logo

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović objavila je na svojoj web stranici Javni poziv za izbor neovisnih stručnjaka radi uključivanja u poslove Nacionalnog preventivnog mehanizma, zatim Javni poziv za podnošenje prijedloga za izbor udruga radi suradnje u obavljanju poslova Nacionalnog preventivnog mehanizma, kao i Javni poziv za predlaganje kandidata za člana Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice iz reda organizacija civilnoga društva. U prilogu donosimo sva tri javna poziva pučke pravobraniteljice.

Na stranici www.ombudsman.hr navodi se kako se pozivaju “zdravstveni radnici, stručnjaci koji se bave različitim aspektima poremećaja u ponašanju te drugi stručnjaci kao i udruge registrirane za obavljanje djelatnosti iz područja zaštite ljudskih prava, koji svojim znanjima i vještinama mogu doprinijeti jačanju zaštite osoba lišenih slobode od mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja, da podnesu prijedlog za uključivanje u obavljanje poslova Nacionalnog preventivnog mehanizma”, a prijedlozi će se primati do 17. prosinca 2015.

Na predlaganje članova Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice pozivaju se udruge civilnog društva, a više o radu tog tijela pročitajte ovdje. Prijave se primaju do 1. prosinca 2015.