Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice

Velika GioricaNa sjednici Dječjega gradskog vijeća Velike Gorice, održanoj 30. rujna 2014., uoči Međunarodnog dana djeteta, dvadesetak djece-vijećnika iz velikogoričkih vrtića i osnovnih škola rešetali su pitanjima gradonačelnika Dražena Barišića i njegove suradnike. Pozdrave pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić djeci je u toj prilici prenijela njezina savjetnica Maja Flego.

 

Sjednicu je vodila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Antonija Radoš, učenica OŠ Eugena Kumičića. Na početku sjednice vijećnici su poslušali izvještaj o sudjelovanju svojih predstavnika na 8. susretu gradova i općina – prijatelja djece u Zaboku.

Većina pitanja malih vijećnika odnosila se na sigurnost u prometu i uređenje prometnica i objekata u neposrednoj blizini škola i vrtića, na uređenje igrališta i prostora za druženje djece i mladih. Bilo je i pitanja poput: kad će se popraviti krov na našem vrtiću i kad ćemo dobiti nove igračke; može li naš vrtić dobiti kontejnere za razvrstavanje otpada; kada će i djeca u Velikoj Gorici dobiti besplatne udžbenike; kada će svaki učenik moći koristiti tablet u nastavi; hoće li naša škola dobiti ormariće za učenike; hoće li nam grad omogućiti besplatne kazališne predstave…

Članovi Dječjeg gradskog vijeća obaviješteni su i da je za djecu s teškoćama u razvoju u školama na području Velike Gorice odobreno financiranje za ukupno 27 asistenata u nastavi pa ih je zanimalo kad će oni početi raditi.

Izaslanicu pravobraniteljice za djecu mali vijećnici pitali su može li pravobraniteljica pomoći da se djeca koja su još smještena u ustanovama što prije zbrinu u udomiteljskim obiteljima, a zanimalo ih je i hoće li se nastaviti rad Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice. (Foto: www.kronikevg.com)