Izbornik

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 7. veljače 2017.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 7. veljače 2017.

U povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 7. veljače 2017. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, organizira niz aktivnosti za djecu , roditelje i stručnjake. Jedna od njih je i web kviz za djecu u kojem djeca mogu sudjelovati 7. veljače od 7 do 19 sati putem stranice www.dansigurnijeginterneta.org te provjeriti svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta organizira se u sklopu projekta “Centar za sigurniji Internet Hrvatska: Učinimo Internet dobrim i sigurnim mjestom” (Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place /2015-HR-IA-0013/), koji sufinancira EU iz programa Department C – Connecting Europe Facility (CEF).

Program obuhvaća online predavanja za učitelje i djecu, zatim Edukacijski paket za obilježavanje Dana sigurnijeg interenta koji će biti dostavljen školama, a obuhvaća niz radionica za djecu te poticajne materijale za uključivanje djece i roditelja, kao i razne druge promotivne aktivnosti. Među njima je najatraktivniji spomenuti web kviz za djecu.
To je ujedno i poticaj i djeci i odraslima da doznaju više o tome kako što bolje i sigurnije koristiti internet za učenje, zabavu i komunikaciju. Zanimljivi i poticajni materijali za mlađe i starije, za djecu, roditelje i nastavnike, mogu se naći i na web stranici Centra za sigurniji Internet.

Više o ovogodišnjem obilježavanju Dana sigurnijeg interneta pročitajte ovdje.