Izbornik

Delegacija Republike Azerbajdžan posjetila Ured pravobraniteljice za djecu

Delegacija Republike Azerbajdžan posjetila Ured pravobraniteljice za djecu

U okviru studijskog posjeta Republici Hrvatskoj, delegacija Republike Azerbajdžan 15. studenoga 2022. posjetila je Ured pravobraniteljice za djecu. Studijski posjet proveden je u organizaciji Ureda UNICEF-a u Azerbajdžanu i Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. Delegaciju Azerbajdžana predstavljali su Vugar Salmanov iz Ureda UNICEF-a Azerbajdžan, te G. Ahmad Mansurov, Nurana Hasanova i Zeynab Ahmadzade iz Ministarstva rada i socijalne zaštite Republike Azerbajdžan, a njihovom posjetu Uredu pravobraniteljice pridružile su se i predstavnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Martina Štabi i Ardita Dreshaj.

Tom su prilikom savjetnice pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović i Dubravka Težulat predstavile djelovanje Ureda pravobraniteljice od njegovog osnutka do danas, te aktivnosti pravobraniteljice u izgradnji cjelovitog sustava zaštite i promicanja prava i interesa djece. Poseban naglasak bio je na temama zaštite djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomiteljstva i deinstitucionalizacije, te postupcima posvojenja djece, kao i zaštiti prava i interesa djece s problemima u ponašanju i djece s teškoćama u razvoju.

Svi sudionici ovoga susreta pokazali su otvorenost i izrazili spremnost i za moguću daljnju suradnju u području zaštite prava i interesa djece.