Izbornik

Održan 9. međunarodni simpozij verbotonalnog sistema

Održan 9. međunarodni simpozij verbotonalnog sistema

gradU Zagrebu je od 19. do 21. svibnja 2016. održan Deveti međunarodni znanstveno-stručni simpozij verbotonalnog sistema “Translacijski pristup u dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora”. Simpozij je organizirala Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Skup je ujedno bio posvećen 55. obljetnici Poliklinike SUVAG – Zagreb i 20. obljetnici Centra za umjetnu pužnicu pri Poliklinici.
Na Simpoziju su predstavljena izlaganja o dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora, edukaciji i inkluziji djece s teškoćama u slušanju i/ili govoru te o nastavi stranih jezika, a također su predstavljeni rezultati i viđenja medicinskih, društvenih i humanističkih istraživanja govorne komunikacije. Simpozij je otvorio nove perspektive verbotonalne teorije i prakse u dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora te je na taj način dao doprinos razvoju govornog-jezičnog izraza djece.
Među ostalim stručnjacima, na skupu je sudjelovala savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj, čije je izlaganje pod naslovom “Zaštita najboljeg interesa djeteta u rehabilitaciji, edukaciji i inkluziji djece s oštećenjem sluha” ujedno i zaključilo ovogodišnji znanstveno-stručni simpozij.