Izbornik

Okrugli stol “Vršnjačko nasilje u školama”

Okrugli stol “Vršnjačko nasilje u školama”

ruka-podrskePsihološki centar Tesa, u suradnji s Odjelom za školstvo Matice hrvatske, organizirao je 3. lipnja 2011. u Zagrebu okrugli stol “Vršnjačko nasilje u školama”. Okrugli stol organiziran je u sklopu projekta “Ruka podrške” koji je usmjeren prevenciji i smanjivanju vršnjačkog nasilja, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici institucija i udruga uključenih u rješavanje i pomaganje u slučajevima vršnjačkog nasilja, UNICEF-a i osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Tom prilikom savjetnica pravobraniteljice za djecu Mirna Slaviček predstavila je iskustva Ureda pravobraniteljice za djecu u problematici vršnjačkog nasilja u školama.

Na skupu je psihologinja Jasenka Pregrad predstavila UNICEF-ove programe Stop nasilju među djecom i Prekini lanac, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje Ivana Petanjek predstavila je iskustva Agencije u ovom području, pedagoginje Vedrana Kurjan Manestar i Marija Sučić Vojnović iznijele su primjere dobre prakse iz OŠ Medvedgrad i Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu. Gorana Hitrec iz Udruge roditelja Korak po korak predstavila je prevenciju vršnjačkog nasilja kroz CAP program, a Tanja Dejanović Šagadin iz Psihološkog centra Tesa iznijela je iskustva projekta “Ruka podrške”. (Foto: www.tesa.hr)