Izbornik

Posjet osnovnim školama u Boboti i Bršadinu

Posjet osnovnim školama u Boboti i Bršadinu

BrsadinU skladu s ovlastima i programom rada pravobraniteljice za djecu, savjetnici pravobraniteljice Sanja Vladović i Darko Laksar posjetili su Osnovnu školu Bobota u Boboti i Osnovnu školu Bršadin u Bršadinu. Obje škole nalaze se u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u njima se cjelokupna nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu za djecu pripadnike srpske nacionalne manjine.

 

OŠ Bobota ima i četiri područna odjeljenja u obližnjim mjestima – Klisi, Pačetinu, Veri i Ludvincima, a odgojem i obrazovanjem na svih pet lokacija obuhvaćeno je sveukupno 177 učenika. OŠ Bršadin postala je samostalna škola 2012. godine, a do tada je bila područna škola Osnovne škole Trpinja. Trenutačno je pohađa 86 učenika.

Savjetnici su obišli prostorije dviju škola i stekli uvid u uvjete u kojima se ondje odvija odgojno-obrazovni rad, razgovarali s ravnateljima o cjelokupnom radu škola i o teškoćama s kojima se susreću. Razgovarali su i s djecom predstavnicima Vijeća učenika, koji su iskazali svoje mišljenje o odgoju i obrazovanju u svojim školama te problemima koji muče njih i njihove vršnjake. ( Foto: http://www.os-brsadin.skole.hr/).