Izbornik

Posjet Osnovnoj školi “Mato Lovrak” u Novoj Gradiški

Posjet Osnovnoj školi “Mato Lovrak” u Novoj Gradiški

OS Mato LovrakU sklopu dana otvorene nastave u OŠ Mato Lovrak u Novoj Gradiški, članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu  Marta Kekez, koja je i učenica ove škole, održala je 10. veljače 2015. prezentaciju kojom je svojim školskim kolegama predstavila MMS. Govorila je o tome kako se djeca sama kandidiraju za MMS, o mandatu i načinu rada te o temama koje zanimaju članove MMS i o kojima raspravljaju na svom zatvorenom e-forumu i prilikom zajedničkih susreta. S njom je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović, koja je nakon Martinog izlaganja upoznala učenike s Konvencijom o pravima djeteta i radom pravobraniteljice te mogućnostima i načinima obraćanja pravobraniteljici u slučaju kršenja dječjih prava.

 

Učenici su prezentacije pažljivo poslušali, a neki su postavili pitanja i davali primjere situacija u kojima se ostvaruju ili krše dječja prava.

Prilikom posjeta savjetnica S. Vladović obišla je prostore škole te razgovarala s ravnateljicom i djelatnicima stručne službe o svakodnevnom životu i radu škole, kao i o pojedinim problemima s kojima se susreću djelatnici i učenici. Razgovarala je i s predstavnicima Vijeća učenika koji su iskazali zadovoljstvo načinom rada njihove škole i odnosom prema učenicima. (Foto: http://os-mlovrak-ng.skole.hr)