Izbornik

Posjet Učeničkom domu Varaždin.

Posjet Učeničkom domu Varaždin.

ucenicki_domVarazdinU sklopu redovitih aktivnosti Ureda pravobraniteljice za djecu, savjetnica Mirna Slaviček posjetila je 13. listopada 2011. Učenički dom Varaždin. Cilj posjeta bio je steći uvid u prostor, uvjete i način života učenika-korisnika učeničkog doma, način ostvarivanja brige o djeci, odgojno-obrazovni rad i ostvarivanje prava djece u domu, a usto i promovirati prava djeteta te informirati učenike o radu Ureda pravobraniteljice za djecu.

Tom prilikom savjetnica je razgovarala s ravnateljem, psihologinjom te učenicima koji su izrazili želju za razgovorom. Učenike je obavijestila i o radu i nadležnostima Ureda pravobraniteljice za djecu.

Učenički dom Varaždin samostalna je odgojno-obrazovna ustanova za djecu – redovite učenice i učenike srednjih škola koji pohađaju školu izvan svog mjesta boravišta, na području Varaždinske županije. Učenicima osigurava odgojno-obrazovni rad, smještaj i prehranu tijekom školske godine. Varaždinska županija, kao osnivač učeničkog doma, osigurava sredstva potpore smještaja i prehrane učenika. Smještajni kapacitet je 300 mjesta, a na smještaju se trenutačno nalazi 200 učenika. (Foto: www.ucenickidom-vz.hr)