Izbornik

Posjet ustanovama u Rijeci

Posjet ustanovama u Rijeci

djecakRomPrema pravu i obvezi obilaženja ustanova u kojima su smještena djeca, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezine savjetnice Ivona Salaj i Danijela Žagar posjetile su 28. listopada 2014. Centar za odgoj i obrazovanje u Rijeci. Riječ je o jedinoj ustanovi na području Primorsko-goranske županije s otocima u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju.

 

Istog dana u riječkom uredu pravobraniteljice za djecu održan je sastanak s prosvjetnom inspektoricom Odjela za inspekcijske poslove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Rijeci, s ciljem razmatranja problematike pojedinih sustava i mogućnosti njihovog unapređivanja.

Na inicijativu volonterke udruge Oaza u Rijeci Anamarije Bešker održan je sastanak s pravobraniteljicom i njezinim savjetnicama. Tema sastanka bilo je poboljšanje uključenost i dostupnosti predškolskog odgoja djeci pripadnika romske nacionalne manjine u Rijeci u sklopu projekta koji se provodi u Osnovnoj školi Škurinje u Rijeci, te su dogovoreni daljnji mogući oblici suradnje.