Izbornik

Pravobraniteljica u akciji “Pravnikovo srce” studentske udruge Pravnik u Zagrebu

Pravobraniteljica u akciji “Pravnikovo srce” studentske udruge Pravnik u Zagrebu

Udruga Pravnik, kao najstarija studentska udruga na Sveučilištu u Zagrebu, ističe se, osim po svojim akademskim projektima pravne tematike, i svojim humanitarnim djelovanjem. To se osobito očituje putem projekta Pravnikovo srce, koji se tradicionalno održava u mjesecu prosincu s ciljem prikupljanja donacija i potrepština za potrebite članove društva.

U ovoj je godini projekt je bio usmjeren na bolesnu djecu, te će se prikupljene donacije dostaviti Udruzi za pomoć djeci i oboljelima suočenima s malignim bolestima – Krijesnica. Projekt je podržao Ured pravobranitelja za djecu te je pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević bila pokrovitelj ove humanitarne akcije studenata.

Na kraju tjedna u kojemu su prikupljane donacije, 21. prosinca 2021., na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je sastanak Udruge Pravnik na kojemu su sudjelovali prodekanica Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Iris Goldner Lang i izv. prof. dr. sc. Marko Buljevac sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta.

Pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević pridružila se završnom programu ovogodišnjega projekta, te je tom prigodom održala kratko izlaganje za studente članove Udruge. Upoznala ih je s ustrojem i načinom rada institucije pravobranitelja za djecu u Hrvatskoj, kao i o aktualnim inicijativama svojega Ureda. Naglasila je da se ured godinama zalaže za osiguranje sustavne i kontinuirane psihosocijalne podrške djeci, roditeljima i članovima obitelji koji su suočeni s dijagnozom maligne bolesti djeteta, te odgovarajuće podrške stručnjacima koji rade s djecom. Imajući u vidu aktivnosti i predanost Udruge Krijesnica u unapređenju standarda skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti i članovima obitelji koji su suočeni s dijagnozom, pozdravila je odabir upravo te udruge u doniranju sredstava za unapređenje njihovoga rada.