Izbornik

20 godina Udruge za borbu protiv ovisnosti “NE-ovisnost”

20 godina Udruge za borbu protiv ovisnosti “NE-ovisnost”

Udruga za borbu protiv ovisnosti „NE-ovisnost“ iz Osijeka je 14. studenog 2023. svečano obilježila 20 godina postojanja i rada, za koje je vrijeme postala neizostavan i prepoznatljiv čimbenik u radu s ovisnicima na ovom području. Udruga se bavi prevencijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika o drogi, alkoholu, kockanju i klađenju. Od početka djelovanja do danas Udruga je prošla put razvoja od ideje grupe entuzijasta do značajnog i priznatog društvenog subjekta.

Na svečanom skupu predsjednik Udruge Tomislav Mišetić je kroz dokumentarni film predstavio njihov rad od početaka do danas te rad svih sastavnica Udruge – savjetovališta, dnevnog boravka, stambene zajednice, terapijske zajednice u Vrbici te rad Zadruge Neos koja zapošljava rehabilitirane ovisnike. Predočeni su brojni rezultati, ali i izazovi u radu Udruge te je iskazana spremnost za naredno djelovanje u istom smjeru u pružanju pomoći i podrške ovisnicima koji se žele izliječiti, rehabilitirati i resocijalizirati.

Na svečanom skupu u Vikarijatu u Osijeku sudjelovali su predstavnici lokalne i regionalne vlasti, koji su pozdravili uzvanike te iskazali zadovoljstvo uspješnim radom Udruge koja je prepoznatljiva u cijeloj regiji. Nazočni su bili i predstavnici sustava zdravstva iz Osijeka i drugih dijelova Hrvatske koji se bave ovisnostima, predstavnici sustava socijalne skrbi i zatvorskog sustava s kojima Udruga uspješno surađuje. Proslavi su se pridružili i brojni drugi uzvanici koji su pružili konkretnu pomoć i podršku radu Udruge, volonteri te bivši i sadašnji korisnici i stručnjaci koji su uposleni u Udruzi. Zaključeno je kako je „NE-ovisnost“ do sada dala veliki doprinos u rehabilitaciji i oporavku ovisnika te njihovom vraćanju u normalne životne tokove.

Svečani skup je pratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

 

(Slika preuzeta s: https://ne-ovisnost.hr/)