Izbornik

Dan Univerzalne sportske škole

Dan Univerzalne sportske škole

Dan_sporta2012-05-26_11_05_40Univerzalna sportska škola proslavila je peti rođendan.  Na poziv Hrvatskog školskog sportskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić sudjelovala je na 5. Danu Univerzalne sportske škole, održanom 26. svibnja 2012. u Zagrebu u Sportskom centru “Mladost”.  Obilježavanje je to ujedno  i Međunarodnog Olimpijskog dana.

Na danu Univerzalne sportske škole sudjelovala su djeca iz svih županija, ukupno njih 774, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj tog programa je omogućiti učenicima stjecanje što većeg broja motoričkih znanja i vještina iz raznih sportova. Učenici su demonstrirali ne samo  svoja sportska znanja i vještine, već i radost  druženja, fair play i prijateljstvo. Program Univerzalne sportske škole provodi se u sklopu školskih sportskih društava svake škole u Republici Hrvatskoj i za polaznike je besplatna, odnosno,  financira se iz proračuna Hrvatskog školskog sportskog  saveza.

S djecom su se u ovoj prigodi družili i naši proslavljeni olimpijci i sportski djelatnici, a u toj prigodi pozdravio ih je i podržao pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.