Izbornik

Djeca iz Slavonije posjetila pravobraniteljicu

Djeca iz Slavonije posjetila pravobraniteljicu

punitovci_2_pc160033Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Josipovca Punitovačkog i Osnovne škole Gorjani, zajedno sa svojom profesoricom Anicom Popović, odazvali su se pozivu pravobraniteljice za djecu i poslali joj svoje likovne radove s božićnim i novogodišnjim motivima. Njihova djela sada krase njezin Ured, a ona ih je pozvala da se u to sami uvjere te su 16. prosinca 2008. daroviti mladi likovnjaci bili njezini gosti u Zagrebu.

Pravobraniteljica Mila Jelavić zahvalila je svima koji su poslali svoje crteže. Od svih razigranih i maštovitih radova izabrana su dva koja su otisnuta na novogodišnjim čestitkama Ureda pravobraniteljice. To su radovi učenice 6. razreda Monike Cabadaj “Radost Božića” i učenice 8. razreda Maje Ovčarik “Čarobna božićna noć”.

Savjetnica Tanja Opačak tom je prilikom djeci govorila o dječjim pravima i Konvenciji o pravima djeteta, a pravobraniteljica se zanimala za njihov život u Josipovcu, Punitovcima i Gorjanima, o tome kako su zadovoljni svojim školovanjem, što rade u slobodno vrijeme i kako se zabavljaju.

Pohvalili su se da u školi imaju mnogo slobodnih aktivnosti pa im, mada imaju mnogo školskih obveza, ne manjka ni zabave. Uz popularne sportske aktivnosti, informatičku i likovnu sekciju, pohvalili su se da imaju i tamburaški orkestar i folklornu grupu, da su neki od njih članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a neki su čak i u članstvu društva ribiča.

Pozvali su pravobraniteljicu da ih posjeti u njihovim školama kako bi joj, zajedno sa svojim prijateljima i učiteljima, pokazali kako žive, uče i druže se te što sve znaju i mogu.

punitovci_3pc160029 punitovci_4pc160027

punitovci_5pc160006_1 punitovci_6pc160002

punitovci_7pc160003 punitovci_8_pc160005