Izbornik

Djeca kao korisnici turističkih usluga

Djeca kao korisnici turističkih usluga

putniciPravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske zaprimila je upit i zamolbu njemačke organizacije  Bundesarbeitsgemeinschaft Kinder – und Jugendschutz (BAJFederal Association For Protection Of Children And Young People) za suradnjom u izradi brošure o propisima koji se odnose na  zaštitu dječjih prava u državama u kojima Nijemci provode svoj odmor. Smatrajući to vrlo dobrim načinom informiranja o stanju prava djece i njihovoj zaštiti u pojedinim državama, odazvali smo se suradnji te odgovorili na pitanja iz upitnika koje su nam dostavili, a koja se odnose na zaštitu prava i dobrobiti djece u Republici Hrvatskoj.

Pitanja aktualiziraju potrebu stalnog promišljanja o razini zaštite prava djece u Hrvatskoj, naročito ona koja se odnose na aktivnosti djece u slobodnom vremenu te su bila poticaj i za daljnje aktivnosti pravobraniteljice za djecu. (Pitanja i odgovori na engleskom i hrvatskom nalaze se u privitku.)

O suradnji smo izvijestili Ministarstvo turizma i Institut za turizam kojima bi informacije o respektiranju djece kao korisnika turističkih usluga i razini njihove zaštite mogle biti korisne u daljnjem radu.